Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Післявакцинальний імунітет: особливості розвитку та профілактика ускладнень. Методичні рекомендації

В.В. Чоп’як, Г.О. Потьомкіна, А.П. Подаваленко

Післявакцинальний імунітет: особливості розвитку та профілактика ускладнень. Методичні рекомендації

Год издания: 2011

Страниц: 40

У методичних рекомендаціях узагальнені та систематизовані матеріали щодо механізму розвитку фізіологічних та патологічних імунних реакцій при введенні вакцин. Висвітлена інформація про причини розвитку патологічних процесів у післявакцинальний період. Надана характеристика компонентів сучасних імуно-біологічних препаратів, що можуть спричинити післявакцинальні ускладнення.
Рекомендовані загальні принципи профілактики післявакцинальних ускладнень, дотримання яких є важливим, особливо при проведенні вакцинації імуно-скомпрометованим особам. Запропонований комплекс заходів націлений на сприяння підвищенню рівня імунізації населення проти контрольованих інфекцій та посилення дієздатності найбільш ефективного та доказового засобу профілактики інфекційних хвороб — вакцинації.
У роботі показана тенденція щорічного зростання в Україні кількості імуно-скомпрометованих осіб, особливо на територіях, що забруднені хімічними викидами в атмосферу та радіонуклідами.
Методичні рекомендації пропонуються лікарям та лікарям-інтернам: клінічним імунологам, алергологам, епідеміологам, педіатрам, терапевтам, загальної практики — сімейної медицини та лікарям інших спеціальностей.

Часть книги для ознакомления вы можете посмотреть здесь

 


Купить в магазине "Буквамед"

Вернуться к списку книг