Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Почки» Том 9, №4, 2020

Вернуться к номеру

Дорогі друзі!

Слоган цього номера — «Вчіться горіти довго».
 
До нього притча. 
В одній країні жив старий майстер бойових мистецтв. Одного разу, коли він вів заняття з учнями, до нього підійшов молодий боєць, відомий своєю брутальністю та жорстокістю. Його улюбленим прийомом була провокація: вивести супротивника із себе, щоб той, осліплений люттю, відповідав на виклик і робив помилки, а в результаті програвав. Цей молодий хлопець почав ображати старого, кидав каміння, плювався, лаявся останніми словами. Але старий залишався незворушним і продовжував заняття. У кінці дня роздратований і втомлений задирака забрався геть, визнавши свою поразку. Учні були здивовані тим, що старий витерпів стільки образ, і запитали його: «Чому ви не викликали його на бій? Невже злякалися поразки?»
Старий майстер відповів: «Якщо хтось підходить до вас із подарунком і ви не приймаєте його, кому буде належати подарунок?» — «Своєму колишньому господареві», — відповів один з учнів.
 
Те саме стосується кривди, заздрості, ненависті, люті. Доти, поки ти не приймеш їх, вони належать тому, хто їх приніс. Не приймайте близько до серця те, що говорять злі й недалекі люди, нехай їхнє зло залишиться з ними. Вчіться бути яскравими, проте витриманими все своє життя — вчіться горіти довго.
 
З повагою, Дмитро Іванов


Вернуться к номеру