Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» №9 (727), 2020

Вернуться к номеру

Пам’ятник медичним працівникам усього світу

Переможцем конкурсу став проєкт КП «Київзеленбуд» Печерського району м. Києва!
Пропонуємо вашій увазі соціальний проєкт «Пам’ятник медичним працівникам усього світу» і запрошуємо всіх зацікавлених меценатів взяти участь у реалізації проєкту. Усіх учасників проєкту чекають пам’ятні призи.
1 липня 2020 р на пресконференції в студії «Укрінформ» ГО «Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України» був відкритий міжнародний конкурс з виготовлення пам’ятника медичним працівникам усього світу.
Ініціатором проєкту виступив академік НАН ВО України, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, магістр державного управління Олег Шекера. Його ініціативу підтримали ГО «Спільна Перемога», ГО «Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України», КП «Київзеленбуд» Печерського району, МГО «Міжнародна асоціація «Здоров’я суспільства», «Перша українська сувенірна компанія», Київська міська державна адміністрація і Печерська районна державна адміністрація в місті Києві.
Інформаційними спонсорами конкурсу стали Видавничий дім «Заславський», видавництво «Саміт-книга», газета «Ваше здоров’я» і міжнародний науково-практичний журнал «Здоров’я суспільства».
Пам’ятник буде встановлений у Києві на розі вулиці Госпітальна і бульвару Лесі Українки, навпроти Олександрівської лікарні.
Конкурс проводився в один тур. Заявлені проєкти пам’ятника розглядалися з 1 серпня до 1 вересня 2020 року. Переможцем конкурсу став проєкт КП «Київзеленбуд» Печерського району м. Києва.
Урочисте відкриття пам’ятника планується в першій декаді жовтня 2020 р.
Скульптурна композиція буде розташовуватися в історичному центрі міста Києва (район Бессарабської площі) на відкритій території пішохідного переходу через бульвар Лесі Українки. У безпосередній близькості знаходиться Михайлівська церква при Олександрівській лікарні.
Місце пам’ятника медичним працівникам усього світу обрано не випадково. Конструкційна ідея пам’ятника спрямована на лікування, він становить гармонійний ансамбль із храмом тіла — Олександрівською клінічною лікарнею і храмом душі — Михайлівською церквою.
Метою створення пам’ятника є не тільки подяка всім медичним працівникам світу, які присвятили своє життя служінню людству. Конструкція споруди також відображає захисну, лікувальну функцію лікаря.
Основу скульптурної композиції пам’ятника становлять такі структурні елементи:
- купол парасольки — символізує безпеку й захищеність від умов зовнішнього середовища. На ньому із зовнішньої сторони розташовані прапори країн світу, а з внутрішньої — портрети найвідоміших медиків світу й опис їх досягнень у медичній галузі. Купол парасольки вінчає кадуцей;
- дзвін — один з найдавніших і найпоширеніших інструментів у світі. Існує думка, що дзвін випромінює велику кількість резонансних ультразвукових хвиль, які проникають у внутрішню структуру організму людини, покращують формулу крові й роботу судин. У результаті в людей виробляється гормон, що зміцнює імунну систему. Також відзначено, що вібрація, яку народжує дзвін, очищає навколишній простір від хвороботворних мікробів. Молекулярні структури вірусів грипу, чуми, скарлатини, кору, тифу, холери згортаються й перетворюються на кристалики. Відбувається справжня стерилізація повітря. Дзвін звучить на честь самовідданої праці лікарів і на знак вдячності за їх турботу;
- спіраль ДНК — символізує код життя, інформацію, що передається з покоління в покоління, предмет наукових досліджень у медицині;
- кругла площа з пам’ятними табличками, що прославляють відомих лікарів, обрамлює пам’ятник. Територія оточена газоном й висвітлюється в темний час доби.
Для фінансування реалізації проєкту-переможця відкрито рахунок, на який будуть прийматися кошти до 25 вересня 2020 року.
З питань партнерства в проєкті пам’ятника медичним працівникам усього світу звертайтеся за тел.:
- +38 (067) 507-34-71
     (Олександр Соколинський),
- +38 (066) 704-97-75
     (Олег Шекера).
Запрошуємо вас приєднатися і взяти участь у фінансуванні реалізації цього значимого для України соціального проєкту.
Кожен учасник проєкту буде відзначений пам’ятним написом на спіралі ДНК скульптурної композиції, а також отримає в подарунок невелику копію пам’ятника, у створенні якого брав участь.
- Реквізити для перерахування коштів на створення пам’ятника:
найменування організації: ГО «Спільна Перемога»,
код отримувача: 40739104,
назва банку: Печерська філія АТ КБ «ПРИВАТБАНК»,
рахунок отримувача в форматі IBAN: UA463007110000026003056126004.
Дякуємо за вашу допомогу
та участь!


Вернуться к номеру