Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Газета «Новости медицины и фармации» №8 (726), 2020

Вернуться к номеру

Двісустав® — новинка від компанії Dr. Reddy’s

Компанія Dr. Reddy’s представляє в Україні новий у лінійці Др. Редді’с Лабораторіз продукт, який має сприяти поліпшенню стану опорно-рухового апарату при порушенні його функцій, наприклад при остеоартриті. Двісустав® — комбінований засіб зі статусом харчової добавки, основним компонентом якого є пептиди колагену (10 грамів в одному саше).
Пептиди колагену — короткі ланцюжки, що складаються з двох або декількох амінокислот і мають відносно низьку молекулярну масу. Ця особливість пептидів колагену забезпечує краще розчинення і максимальне всмоктування амінокислот в шлунково-кишковому тракті. Амінокислоти проникають у суглобовий хрящ, де вони використовуються для синтезу колагену [1]. Колаген — це найбільша частина хряща, він становить 70 % сухої речовини хрящового матриксу [2]. При остеоартриті відбувається зниження синтезу колагену, унаслідок чого розвивається порушення структури і біомеханічних властивостей хряща. Джерелом амінокислот для відновлення структури хряща і повинні стати пептиди колагену. Для відновлення хряща при остеоартриті рекомендовані високі дози колагену — до 10 грамів колагену щодня [3].
Інші компоненти Двісустав® такі: куркумін, екстракт босвелії. Є дані, що ці складові мають протизапальну й знеболю–ючу дію, перешкоджають подальшій деградації хряща [4].
Комбінація активних речовин, що зареєстрована в Україні як Двісустав®, представлена в інших країнах під назвою Cartilox.
Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. — інтегрована фармацевтична компанія, що представляє доступні та інноваційні ліки для здорового життя. Компанія пропонує портфель продуктів і послуг, включаючи активні фармацевтичні субстанції, генеричні лікарські засоби і біоаналоги. Компанія Dr. Reddy’s працює в усьому світі. Наші найбільші ринки — США, Індія, Росія і країни СНД, а також Європа.
Для отримання додаткової інформації: www.drreddys.com 

Дієтична добавка Двісустав

Склад: пептиди колагену; харчовий ароматизатор (апельсин); куркумін (95 % куркуміноїдів); екстракт босвелії (30 % АКВА); підсолоджувач сукралоза; гіалуронат натрію; екстракт чорного перцю.
1 саше (10,45 g (г)) містить:
Пептиди колагену 10,0 g (г)
Куркумін (95 % куркуміноїдів) 125,0 mg (мг)
Екстракт босвелії (30 % АКВА) 100,0 mg (мг)
Гіалуронат натрію 12,5 mg (мг)
Екстракт чорного перцю 2,5 mg (мг)
Поживна цінність 1 саше. Енергетична цінність 34,01 kcal (ккал). Жири 0,06 g (г), вуглеводи 0,06 g (г), цукор 0,00 g (г), білки 8,35 g (г).
Рекомендації із застосування. Використовується у раціоні дієтичного харчування як додаткове джерело колагену, для створення оптимальних дієтологічних умов функціонування опорно-рухового апарату при порушеннях функцій суглобів, викликаних тривалим впливом шкідливих факторів на суглобовий хрящ.
Застереження. Індивідуальна чутливість до компонентів продукту. Не використовувати особам молодше 18 років та жінкам у період вагітності та лактації. Перед вживанням дієтичної добавки реко–мендована консультація лікаря. Не пере–вищувати зазначену рекомендовану кількість (порцію) щоденного споживання. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не є лікарським засобом. Без ГМО. З підсолоджувачем. Містить харчовий ароматизатор, ідентичний натуральному.
Спосіб застосування. Рекомендовано для використання у раціоні харчування дорослих по 1 саше на добу. Вміст одно–го саше висипати у склянку, додати 100 ml (мл) води, добре перемішати, допоки порошок рівномірно не розпо–ділиться у воді, і одразу випити.
Термін застосування. Полегшення проявів порушень функцій суглобів вимагає використання дієтичної добавки у раціоні принаймні протягом 4–6 тижнів. Максимальний позитивний ефект спостерігається після 8–12 тижнів споживання. У подальшому курс можна повторювати.
Форма випуску. Порошок для приго–тування питного розчину у саше по 10,45 g (г); по 10 саше в картонній –коробці.
 
1 Звіт за результатами науково-дослідних робіт щодо безпечності продукції для здоров’я людини при використанні за призначенням № 3/28-А-222-20 від 27 лютого 2020 р. –Дослідницько-випробувальний токсикологічний центр ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя».

Список литературы

1. Steffen Oesser, Milan Adam, Wilfried Babel. Oral Administration of 14C Labeled Gelatin Hydrolysate Leads to an Accumulation of Radioactivity in Cartilage of Mice (C57/BL). J. Nutr. 1999. 129(10). P. 1891-5.
2. Руководство по гистологии. Под ред. Р.К. Данилова. СПб.: СпецЛит, 2010. Т. 1. 831 с.
3. Moskowitz R.W. Role of collagen hydro-
lysate in bone and joint disease. Seminars in Arth–ritis and Rheumatism. 2000. Vol. 30. P. 87-99.
4. Cameron M., Chrubasik S. Oral herbal therapies for treating osteoarthritis. Cochrane Data–base Syst. Rev. 2014 May 22. (5). CD002947.
 
DVI-29-05-2020-Rx-1-8.1 

Вернуться к номеру