Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 21, №1, 2020

Вернуться к номеру

Володимир Федорович Хомрач 60 років із дня народження

27 лютого 2020 року виповнюється 60 років лікарю вищої категорії, головному позаштатному експерту за фахом «ортопедія та травматологія» Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, заступнику голови Полтавської філії ВГО «Українська асоціація ортопедів-травматологів» Володимиру Федоровичу Хомрачу.

Ювіляр народився в м. Києві. Після закінчення в 1983 році Полтавського медичного стоматологічного інституту працював лікарем-травматологом обласного травматологічного відділення 1-ї міської клінічної лікарні м. Полтави. В 1998 році призначений завідувачем обласного травматологічного відділення та обласним позаштатним травматологом Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації. Під його керівництвом та за безпосередньою участю в області впроваджені сучасні методи остеосинтезу тяжких переломів кінцівок і тазу апаратами зовнішньої фіксації, блокуючими інтрамедулярними стрижнями та блокуючими пластинами. Багато часу і зусиль Володимир Федорович присвятив заходам з організації ортопедо-травматологічної служби регіону, особливо наданню спеціалізованої допомоги у віддалених районах області.

Бажання вдосконалити процес лікування травматологічних хворих завжди було пріоритетом у професійній діяльності ювіляра. За його ініціативою та в результаті тісної співпраці Асоціації ортопедів-травматологів України, Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА в 2008 році на базі Полтавської обласної клінічної лікарні відновного лікування та діагностики відкрито обласне ортопедичне відділення, яке Володимир Федорович очолював до 2017 року. Дане відділення нині успішно працює в статусі обласного ортопедичного відділення, спеціалізується на ендопротезуванні великих суглобів (за 2019 рік — 500 операцій), малоінвазивних артроскопічних методах лікування та діагностики колінного і плечового суглобів, оперативному лікуванні травм і дегенеративних захворювань хребта.

За час роботи на посаді заві–дуючого відділенням проявив себе як талановитий організатор, висококласний спеціаліст, чудовий педагог. За останні 10 років в Полтавській області відбулося оновлення кадрів ортопедів-травматологів. На сьогодні більшістю травматологічних відділень області заві–дують молоді фахівці, які володіють сучасними методами діагностики та лікування пацієнтів із захворюваннями та пошкодженнями опорно-рухового апарату. Практично всі завідувачі відділеннями та велика кількість лікарів ортопедів-травматологів, які працюють в Полтавській області та далеко за її межами, щиро вважають «Федоровича» своїм вчителем.

За свою професійну майстерність був неодноразово нагороджений грамотами адміністрації лікарні та відзнаками Полтавської обласної ради. У 2016 році нагороджений медаллю до 25-річчя незалежності України. У 2018 році нагороджений дипломом в регіональному відборі «Орден Святого Пантелеймона» в номінації «Найкращий лікар».

В.Ф. Хомрач продовжує виконувати велику організаційну роботу, поєднуючи її з лікувальною, успішно і багато оперує, передає свій безцінний досвід молодому поколінню лікарів. Колеги, друзі, учні, пацієнти бажають Володимиру Федоровичу доброго здоров’я, творчого натхнення, нових успіхів у житті і праці на довгі роки.

ВГО «Українська асоціація ортопедів-травматологів»,

полтавська філія

Колективи полтавських обласних 

і міських лікарень



Вернуться к номеру