Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 3(9) 2008

Вернуться к номеру

Вельмишановні колеги!

Пропонуємо вам третє число видання «Внутрішня медицина». У ньому подані статті з різних галузей внутрішньої медицини. Відкривають журнал статті, присвячені діагностиці та лікуванню артеріальної гіпертензії: «Комбінована терапія артеріальної гіпертензії» академіка АМН України, д.м.н., професора Г.В. Дзяка, «Гипертензия у беременных — 2007: что изменилось?» д.м.н., професора В.І. Медведя та «Артеріальна гіпертензія у дітей: діагностика та лікування» член-кореспондента АМН України, д.м.н., професора В.Г. Майданника.

У «Науковому огляді» опубліковані матеріали Johannes W.J. Bijlsma «Безпека глюкокортикоїдів у лікуванні ревматоїдного артриту» та S. Jelic «Солечутливість у хворих на ЦД 2-го типу в поєднанні з артеріальною гіпертензією — вплив на ниркову функцію».

Рубрика «Відомі постаті вітчизняної медицини» присвячена корифею української педіатрії П.С. Мощичу. Стаття написана його учнем, завідувачем кафедри педіатрії № 3 НМУ імені О.О. Богомольця професором Ю.В. Марушком. У ній він коротко розповів про життєвий та творчий шлях П. Мощича та його заслуги в галузі науки та охорони здоров’я дітей.

«Медичні форуми» подають інформацію про науково-практичну конференцію з міжнародною участю на тему «Целіакія: минуле, сучасне, майбутнє», що була проведена Українським товариством терапевтів спільно з кафедрою факультетської терапії № 1 НМУ імені О.О. Богомольця за підтримки Товариства хворих на целіакію.

Також звертаємо вашу увагу, що 16–18 жовтня 2008 року в Київському міському будинку вчителя відбудеться 2-й Національний конгрес лікарів внутрішньої медицини «Дискусійні питання діагностики та лікування в клініці внутрішніх хвороб», на який запрошуються кардіологи, пульмонологи, невропатологи, терапевти, лікарі інтенсивної терапії, ендокринологи, нефрологи, гастроентерологи та сімейні лікарі. У роботі конгресу візьмуть участь 15 іноземних лекторів, серед яких президент Міжнародного товариства внутрішньої медицини prof. R. Strueli, секретар Міжнародного товариства внутрішньої медицини prof. H.-P. Kohler (Switzerland), віце-президент Міжнародного товариства внутрішньої медицини prof. Т. Kjellstrom (Sweden), Carol Forsblom, D.M.Sc. (Finland, Helsinki), Leif Percival Andersen (Copenhagen), prof. Peter Nilsson (Sweden), Robert MacFadyen (Birmingem), Zorica Zivcovic (Belgrad), prof. Peter Lip (England), A. Ducat (Slovakia), S. Raptis (Greece), prof. V. Briner (Switzerland) та провідні українські вчені. Більш детально з інформацією ви можете ознайомитися на с. 111–112. Інформацію щодо участі ви зможете знайти на веб-сайті Асоціації лікарів-інтерністів http://www.asliu.narod.ru

Василь Захарович Нетяженко, головний редактор,
член-кореспондент АМН України, доктор медичних наук,
професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішніх
хвороб № 1 Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця, заслужений діяч науки та техніки України



Вернуться к номеру