Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkrainePediatricGlobal

UkrainePediatricGlobal

Журнал "Хирургия детского возраста" 1-2 (50-51) 2016

Вернуться к номеру

Практичний семінар як форма наукової дискусії та підвищення кваліфікації практичного хірурга

Авторы: Переяслов А.А., Русак П.С., Дворакевич А.О. - Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, м. Львів, Україна; Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охмадит», м. Львів, Україна; Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня, м. Житомир, Україна

Рубрики: Педиатрия/Неонатология, Хирургия

Разделы: Медицинские форумы

Версия для печати

Статтю опубліковано на с. 139

 

На базі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охмадит» у період з 29.02 по 02.03.2016 р. проведено IV практичний семінар на тему «Малоінвазивна хірургія дитячого віку». Дитячий уролог Абрахам Черіян (м. Лондон, Великобританія) провів оперативні втручання дітям львівського регіону з уродженими вадами органів сечостатевої системи. На симпозіумі були присутні понад 30 спеціалістів із різних регіонів України (міста Львів, Житомир, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Херсон, Миколаїв). Відбулась жвава дискусія між учасниками семінару. Організатори дали можливість спостерігати в режимі он-лайн роботу в операційній. Після кожного оперативного втручання в залі засідань відбувались обговорення членами операційної бригади та учасниками заходу тієї чи іншої методики. Дитячими хірургами одностайно відмічено позитивний результат — підвищення кваліфікації практичних лікарів. Оперативні втручання та участь фахівців у семінарі були безкоштовними, за рахунок місцевої влади та спонсорів.

Приємно, що дана методика навчань закріпилась в Україні з 2008 року, коли на базі Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні був проведений перший національний майстер-клас «Абдомінальна хірургія в педіатрії. Проблеми та перспективи розвитку в Україні». У подальшому подібні заходи проводились на базі міст Львова, Києва та Дніпропетровська із запрошенням фахівців із Росії, Польщі, Ізраїлю, Білорусії.


Вернуться к номеру