Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал "Гастроэнтерология" 2 (60) 2016

Вернуться к номеру

Кандидат медицинских наук Нина Георгиевна Гравировская (к юбилею ученого)

Статтю опубліковано на с. 96-97

 

Відзначила ювілей провідний науковий співробітник відділу науково-організаційної, методичної роботи та інформаційних технологій Ніна Георгіївна Гравіровська. Це подія, що окреслює минуле, спонукає до аналізує сьогодення та прогнозує майбутнє.

Після закінчення в 1964 році середньої школи Н.Г. Гравіровська без жодних вагань обрала медицину своїм професійним шляхом у житті. Очевидно, допоміг їй у доленосному виборі батько, який у той час працював завідуючим рентгенологічним відділенням першої міської лікарні м. Дніпропетровська.
Свою роботу на посаді лікаря-рентгенолога в Дніпропетровському науково-дослідному інституті гастроентерології Ніна Георгіївна розпочала в 1972 році після закінчення Дніпропетровського медичного інституту. З 1975 року вона пройшла довгий складний шлях науковця — від молодшого наукового співробітника до завідувача відділом стандартизації, інформаційних технологій та патентознавства (до 2013 року).
Ніна Георгіївна — ​висококваліфікований фахівець, здібний організатор медичної справи, уміло поєднує роботу практичного лікаря з науковою, активно займається фундаментальними та прикладними дослідженнями, винахідницькою діяльністю. Вона була відповідальним виконавцем 15 науково-дослідних робіт.
Має понад 200 наукових праць, що опубліковані в періодичних виданнях України та СНД, є співавтором 2 практичних посібників, 4 методичних рекомендацій, 11 інформаційних листів, 3 авторських свідоцтв та 7 деклараційних патентів. У 1985 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Рентгенологічна оцінка анатомо-функціонального стану верхніх відділів травного каналу після різних видів ваготомії». У 2000 році їй присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника за фахом «Променева діагностика та променева терапія».
У своїй роботі вона використовує сучасні методики променевої та ультразвукової діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту. Для виконання поставлених завдань оволоділа цілою низкою клінічних, функціональних, лабораторних та епідеміологічних методів дослідження; опанувала методику формалізації матеріалу, брала участь у розробці інформаційних систем. Н.Г. Гравіровська є відповідальним секретарем збірника наукових робіт «Гастроентерологія» і проводить велику роботу щодо його вдосконалення, є одним із засновників сайта інституту й бере активну участь у його формуванні.
Має великий авторитет у колег та широку популярність серед медичної громадськості й населення. Протягом 10 років була членом профспілкового комітету інституту й активно займалася громадською роботою.
За високі показники в роботі, сумлінну працю та активну життєву позицію вона неодноразово була відзначена Подякою Національної академії медичних наук України, почесними грамотами МОЗ України та Дніпропетровської облдержадміністрації.
Ніна Георгіївна — ​талановитий, цілеспрямований, працелюбний науковець, здатний самостійно приймати рішення, вона присвятила інституту гастроентерології понад 40 років свого життя. Вона творча людина, яка не припиняє вчитися й навчати колег, передає свій багатий досвід учням, надихає колег своїм завзяттям.
Крім того, Ніна Георгіївна — ​чудова жінка, дуже емоційна, щира й порядна людина, завжди готова прийти на допомогу тим, хто її потребує, справжній борець за справедливість.
Свій ювілей Ніна Георгіївна зустрічає в творчому натхненні, розквіті професійного та життєвого досвіду, повноті цікавих ідей і прагнень.
Щиро вітаємо Ніну Георгіївну з ювілеєм, зичимо доброго здоров’я, довголіття, успіхів, пошани колег та справжнього щастя!
З глибокою повагою, колектив ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України»


Вернуться к номеру