Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 17(224) 2007

Вернуться к номеру

Зірка, що запалала одного разу, нехай не згасає!

2 жовтня швейцарська фармацевтична компанія «Сандоз», що має 120-річній досвід роботи на світовому ринку, відзначила перший рік своєї діяльності на фармацевтичному ринку України. Минув перший рік — рік починань, перших кроків і досягнень, найбільш тяжкий і відповідальний, після закінчення якого співробітники компанії з упевненістю заявляють: «Нам є чим пишатися. Потрібно прагнути більшого, більшого досягти». У цей день друзі, колеги, однодумці зібралися в концертному залі Freedom, щоб разом відсвяткувати перший ювілей — день народження компанії. Теплі слова з вітаннями на адресу компанії звучали від журналістів медичних і фармацевтичних видань, фармацевтів, друзів, колег.

У компанії давня історія й славні традиції. Уже протягом 120 років «Сандоз» проводить наукові розробки в галузі створення генеричних препаратів. А почалося все в 1886 році в м. Базель (Швейцарія), коли лікар-хімік Альфред Керн і торговець Едуард Сандоз заснували компанію Kern & Sandoz. Через деякий час партнерство переросло в акціонерну компанію Chеmishe Fabrik vormals Sandoz.

Сьогодні компанія «Сандоз» — друга за розміром генерична фармацевтична компанія у світі , структурний підрозділ компанії Novartis — об ' єднує в Україні три добре відомі фармацевтичні фірми : Lek, Hexal і Biochemie. Філії компанії «Сандоз» працюють у 110 країнах Центральної , Східної , Південно - Східної Європи й СНД . У штаті компанії успішно працюють 21 100 професіоналів, їй належить комплекс заводів і науково-дослідних центрів як у європейських країнах, так і в США.

Основні напрямки діяльності компанії «Сандоз» зосереджені в 5 галузях медицини: кардіології, гастроентерології, неврології, психіатрії й пульмонології. В асортименті компанії «Сандоз» понад 1500 інноваційних безрецептурних і рецептурних генеричних препаратів, біотехнологічних продуктів, активних інгредієнтів і субстанцій.

Відповідно до девізу «Здоров'я на першому місці» компанія «Сандоз» ставить перед собою такі цілі:

1. Бути світовим лідером серед постачальників лікарських засобів високої якості за доступними цінами, у такий спосіб забезпечуючи доступність якісних медичних послуг людям у всіх куточках земної кулі.

2. Досягти значного прогресу в удосконаленні традиційних генеричних препаратів і принести на фармацевтичний ринок інноваційні технології й системи обслуговування.

3. Очолити генеричну галузь у світі й в Україні, перевищивши середньостатистичні показники росту генеричного фармацевтичного ринку.

4. Творчий пошук і прагнення співробітників компанії спрямувати на пацієнтів, клієнтів і суспільство в цілому.

5. Докласти максимум зусиль для поліпшення життя людей в усьому світі.

І це з боку компанії не просто слова. Щорічно компанія «Сандоз» інвестує в інноваційні технології понад 100 млн доларів. Тільки в 2006 році створено понад 300 нових продуктів і реалізовано препаратів на суму понад 6 млрд доларів. Сьогодні в дослідницьких центрах компанії «Сандоз» на стадії розробки знаходяться близько 750 нових фармацевтичних лікарських засобів. За один рік роботи на фармацевтичному ринку України компанією «Сандоз» досягнуто вражаючих результатів: компанія має 100 зареєстрованих торговельних марок лікарських препаратів; посідає 3-тє місце на фармацевтичному ринку України серед іноземних виробників і 5-те — на українському ринку лікарських препаратів; є третьою за обсягом бюджету на представлення в засобах масової інформації (ТБ та преса) серед фармацевтичних компаній.

Усі ці здобутки — результат багаторічної невтомної праці тисяч фахівців, яких завжди відрізняв невпинний творчий пошук і жага до оволодіння прогресивними досягненнями світової фармацевтичної науки. З великою повагою і вдячністю говорили на святі про тих, хто стояв біля витоків компанії «Сандоз»: «Ми всі — вихідці з минулого, ми цінуємо свої традиції й пишаємося ними».

Історія фармації — від Середньовіччя до сьогодення — постала перед учасниками святкового дійства в яскравих образах і талановитій грі видатних українських артистів і молодих виконавців, які майстерно відтворили атмосферу таємничості періоду гонінь наукової думки, художньо показали величну перемогу прогресивних досягнень.

Присутні були зачаровані виступом зірки світового рівня — народного артиста України Володимира Гришка. Його спів торкнувся душі кожного слухача, зворушив серця і викликав найкращі почуття.

Це був унікальний і єдиний у своєму роді вечір, коли з приводу дня народження сучасного світового фармацевтичного лідера зустрілися дивне Минуле й світле Майбутнє, передане в інноваційно-розважальній динаміці театру «Еквілібріум», вогненному й лазерному шоу, футуристичних виступах зірок — української співачки Асії Ахат, актора Богдана Бенюка та молодих і талановитих учнів Володимира Гришка.

Наприкінці свята всім гостям була надана унікальна можливість написати адресовані компанії «Сандоз» послання з найліпшими побажаннями, краще з яких буде відіслане в космос зі спеціалізованої радіостанції, розташованої в Криму у селищі Коктебель. Найбільшу кількість симпатій отримало послання, у якому звучали побажання миру, гармонії й процвітання компанії «Сандоз», усім присутнім у залі, усьому світу.

Редакція видання «Новости медицины и фармации» приєднується до цих побажань і щиро вітає співробітників представництва «Сандоз» із річницею роботи на фармацевтичному ринку України.

Підготувала Галина Бут
«Новости медицины и фармации»


Вернуться к номеру