Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «Артериальная гипертензия» 4 (30) 2013

Вернуться к номеру

Всеукраїнське громадське об’єднання «Проти гіпертензії» стало афілійованим членом Європейського товариства гіпертензії

На щорічному конгресі Європейського товариства гіпертензії, який цього року відбувся в Мілані (Італія) 14–17 червня, на засіданні президентів національних асоціацій було оголошено, що Всеукраїнське громадське об’єднання «Проти гіпертензії» прийнято афілійованим членом Європейського товариства гіпертензії.

На представленому фото — останній та вибраний президенти Європейського товариства гіпертензії — професори Хосеп Редон (Іспанія, зліва) та Анна Домінічак (Об’єднане Королівство), а також голова комісії з акредитації товариства професор Енріко Агабаті-Росеі (Італія, другий справа) і відповідальний член правління товариства професор Антоніо Кока (Іспанія, у центрі) вручають голові Всеукраїнського громадського об’єднання «Проти гіпертензії» професору Юрію Сіренку диплом.

Співпраця товариств протягом останніх десяти років дала можливість сотням українських учених узяти участь у щорічних конгресах товариства (за рахунок грантів), десяткам — стати учасниками різного типу шкіл (за рахунок грантів), у тому числі в Україні.

Наші вчені виступали на конгресах з усними та стендовими доповідями, лекціями, головували на засіданнях. Усіх учасників шкіл безкоштовно приймали у члени Європейського товариства гіпертензії, двох фахівців з України визнано європейськими спеціалістами з гіпертензії. Один із клінічних центрів в Україні визнано таким, що відповідає вимогам до європейських центрів майстерності з гіпертензії.

Маємо надію, що з офіційним визнанням нашого національного товариства афілійованим членом Європейського товариства гіпертензії співпраця між нами стане ще більш тісною.



Вернуться к номеру