Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Последипломное образование онлайн: мнение участников. Наталья Басиста-Токова, неонатолог, Ровенская область, г. Сарны

Я є членом АМО з 7 липня 2011 року. Про АМО дізналася з журналу «Здоров’я дитини», який вже кілька років поспіль передплачую.

АМО, на мою думку, гарно працює. Для мене особисто (я в декретній відпустці) це — хороша можливість бути в курсі основних подій в медицині, підтримувати свій освітній рівень.

Онлайн навчання вирішує багато проблем з самоорганізацією навчання: сама обираю зручний час, цікаву тему симпозіуму, роздруковую матеріали симпозіуму, вивчаю роздруковані статті знову ж таки в зручний для себе час, і тоді, коли мені зручно, відповідаю на тестові питання в онлайн режимі. Одразу ж маю результат свого тестування, а тому сама бачу, які питання ще треба доопрацювати. Це дуже добре для самоосвіти. Отже, онлайн форма дуже зручна. Жодних серйозних проблем при оформленні не було. Правда, ще й дотепер не отримала жодного номера «Новин медицини и фармації», але з нетерпінням чекаю. Труднощів з проходженням симпозіумів, замовленням і отриманням сертифікатів не було.

Багато запропонованих на сайті симпозіумів підходять для проходження лікарями-педіатрами.

Всі симпозіуми є цікавими і інформативними. Думаю, не завадило б збільшити кількість питань в тестах, а серед них — збільшити відсоток клінічних випадків, ситуаційних задач.

Думаю, педіатрам було би цікаво взяти участь в симпозіумах з питань вакцинопрофілактики інфекційних захворювань, з питань раціональної і безпечної фармакотерапії, з питань природжених вад розвитку та спадкової патології. Особисто мені дуже зручно вивчати симпозіуми на сайті. Очні симпозіуми? Звичайно, будуть раді колеги і такій формі, але — географічний бар’єр (Рівне — Донецьк — це дуже далеко), та й не всім зручно в часовому ракурсі (в моїй ситуації, наприклад, навіть конференцію в своєму місті відвідати проблематично, а я теж маю право на безперервну самоосвіту і хочу його реалізувати).

Я ще не скористалась жодним сертифікатом. І, чесно кажучи, не можу сказати, коли проходитиму атестацію, адже я ще в декретній відпустці.

Пропоную для членів АМО зробити доступними в онлайн режимі статті у всіх періодичних виданнях, що виходять за підтримки АМО.

Хай Вам щастить!