Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 5 (45) 2012

Вернуться к номеру

Ново Нордіск анонсує початок III фази програми розробки аналога ГПП-1 семаглутиду, який застосовують 1 раз на тиждень

23 червня 2012 р. компанія А/Т Ново Нордіск повідомила про рішення розпочати в глобальному масштабі III фазу клінічних досліджень аналога людського глюкагоноподібного пептиду-1 (ГПП-1) — семаглутиду, який застосовують 1 раз на тиждень.

II фазу програми розробки семаглутиду успішно завершено у 2010 р. На той час було прийнято рішення порівняти ефективність семаглутиду з препаратом ліраглутид, що застосовують 1 раз на тиждень, який вивчали в дослідженнях I фази перед тим, як обрати препарат порівняння для III фази досліджень. Ліраглутид є активним компонентом препарату Віктоза® (аналог ГПП-1 виробництва Ново Нордіск). Завершені на сьогодні дослідження I фази ще раз підтвердили безпеку ліраглутиду, але профіль дії семаглутиду оцінено як більш придатний для застосування 1 раз на тиждень. Відповідно, було прийнято рішення припинити дослідження варіанта препарату ліраглутид, який застосовують 1 раз на тиждень, і зосередитися на подальшій розробці семаглутиду.

«Ми вражені можливістю семаглутиду оптимізувати лікування цукрового діабету 2-го типу,— зазначив віце-президент і головний науковий керівник Ново Нордіск Мадс Крогсгаард Томсен (Mads Krogsgaard Thomsen). — Клінічні дані дослідження семаглутиду щодо контролю глікемії, зменшення маси тіла та ризику гіпоглікемії при введенні 1 раз на тиждень є багатообіцяючими щодо покращення лікування хворих на цукровий діабет 2-го типу».

Компанія Ново Нордіск планує в першій половині 2013 р. розпочати перше дослідження III фази програми SUSTAIN™. До програми клінічних досліджень у глобальному масштабі буде залучено понад 8000 хворих.

 

Про препарат Віктоза® (ліраглутид)

Віктоза® — аналог людського ГПП-1, який на 97 % ідентичний ендогенному ГПП-1 людини. Подібно до нативного ГПП-1 Віктоза® стимулює виділення інсуліну бета-клітинами та пригнічує секрецію глюкагону альфа-клітинами підшлункової залози тільки при високому рівні глюкози в крові. Завдяки глюкозозалежному механізму дії при застосуванні лікарського засобу Віктоза® відзначено низький ризик виникнення гіпоглікемії. Крім того, на зниження рівня глюкози в крові впливає і сповільнення моторики шлунка. 30 червня 2009 р. Європейська комісія дозволила застосування Віктози® в усіх 27 країнах ЄС. У Європі для оптимізації контролю глікемії у дорослих із цукровим діабетом 2-го типу препарат Віктоза® призначають в комбінації з метформіном і/або сульфонілсечовиною, або з метформіном та тіазолідиндіоном. У США 25 січня 2010 р. лікарський засіб Віктоза® було затверджено як доповнення до дієти та фізичних навантажень при лікуванні дорослих із цукровим діабетом 2-го типу.

Цей препарат виведено на ринок понад 50 країн світу, зокрема США, Китаю, Японії, держав Аравійського півострова, а також країн Європи, Азії та Південної Америки. На інших ринках Віктоза® має з’явитися протягом 2012 р.

 

Про семаглутид

Семаглутид — аналог людського ГПП-1, розроблений для застосування 1 раз на тиждень при лікуванні хворих на цукровий діабет 2-го типу. Механізм зниження рівня глюкози в крові та зменшення маси тіла такий самий, як у ліраглутиду, але з подовженим профілем дії. Завдяки такій фармакокінетиці семаглутид придатний для підшкірного введення 1 раз на тиждень.

 

Про компанію Ново Нордіск

А/Т Ново Нордіск — світова фармацевтична компанія, яка має 89-річний досвід інновацій та є лідером у лікуванні цукрового діабету. Компанія також посідає провідні позиції у виробництві препаратів для лікування гемофілії, терапії гормоном росту та гормональної замісної терапії. Штаб-квартира А/Т Ново Нордіск знаходиться в Данії. На розташованих у 75 країнах світу підприємствах компанії працюють більше 33 тис. працівників, а її продукція реалізується в понад 190 країнах. Компанія розмістила свої акції типу В (Novo-B) у групі NASDAQ OMX (Копенгаген). Її ADR розміщено на фондовій біржі в Нью-Йорку (NVO).

 

За матеріалами www.novonordisk.com

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників.



Вернуться к номеру