Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Газета «Новости медицины и фармации» 5(209) 2007

Вернуться к номеру

IV Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес «Ліки та життя»

Більше 8 тис. делегатів зі всієї України зібралось на ІV Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес «Ліки та життя», що проходив 6–9 лютого 2007 року в палаці мистецтв «Український дім». Конгрес відбувався під патронатом Кабінету Міністрів, Міністерства охорони здоров'я України при активній підтримці Академії медичних наук України, Національної медичної академії ім. П.Л. Шупика, Державного фармакологічного центру МОЗ, Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска АМН України», Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України.

Метою IV Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу була спроба вгамувати інформаційний голод, що виникає в насиченому нововведеннями медичному житті. У роботі конгресу взяли участь провідні спеціалісти держав СНД та Західної Європи: А.Н. Андерсен (Копенгаген, Данія), М.А. Граціанський, Л.Ю. Ільченко, С.О. Ключніков, І.В. Леонтьєва (Москва, РФ), М.М. Ількович (Санкт-Петербург, РФ), П. Нільсон (Мальме, Швеція). Серед делегатів конгресу були лікарі багатьох спеціальностей, фармацевти, представники медичного бізнесу.

Збільшилася кількість компаній серед учасників (близько 80) спеціалізованої виставки «Аптека-2007», що діяла в рамках конгресу. Генеральним спонсором ІV Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу «Ліки та життя» стала компанія «SANDOZ». Конгрес також проходив при підтримці наукових спонсорів KRKA, «BERLIN-CHEMIE Menarini», «MILI Healthcare», «Dr.Falk», «TRIPHARMA», «ЛЕКХИМ», «АКВИОН». Загалом свою продукцію представили експоненти з 20 країн світу. Логічне поєднання конгресу та виставки дало можливість делегатам отримати останні новинки фармацевтики та наукове обгрунтування щодо їх застосування.

Окрім виробників ліків, у виставці брала участь і компанія-дистриб'ютор медичного обладнання «ICC». Вона зацікавлена в широкій аудиторії та науковому супроводі представлення продукції.

Президент конгресу віце-президент АМН України академік Леонід Розенфельд, відкриваючи пленарне засідання, підкреслив, що участь у конгресі — це чудова нагода одержати найновіші відомості про лікарські препарати як молодим спеціалістам, так і тим, у кого вже поважний професійний стаж, а також поспілкуватися з провідними спеціалістами на професійних секціях, майстер-класах.

Заступник начальника управління, завідуючий сектором охорони здоров'я секретаріату Кабінету Міністрів України, заслужений лікар України Володимир Шпак оголосив вітальне звернення віце-прем'єр-міністра України Дмитра Табачника до учасників та гостей конгресу. Він висловив своє захоплення масштабністю IV Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу «Ліки та життя» — визначної події в житті науковців, лікарів, фармацевтів та організаторів охорони здоров'я. З привітанням від імені МОЗ та міністра охорони здоров'я виступив заступник міністра охорони здоров'я Юрій Ісайович Гайдаєв. Він зазначив, що щорічний конгрес надає не тільки можливість отримати сучасну інформацію з відповідних розділів медицини, а й обговорити актуальні питання клінічної фармакології, промислових технологій, зазирнути в майбутнє фармацевтичного сектору охорони здоров'я.

Пленарне засідання, що відбувалось у діловому ритмі, стимулювало подальшу роботу форуму та обумовило його головні напрямки. Розглядалися такі теми: реалізація національної політики в галузі лікарських засобів в Україні; реєстрація ліків як інструмент державної регламентації їх спрямування; фармакогенетика в практичній діяльності сучасного лікаря; методологія вибору оригінального та генеричного препарату; проблеми лікування захворювань, що мають високу медико-соціальну значимість, — атеросклерозу, артеріальної гіпертензії, остеоартрозу.

Під час роботи конгресу було представлено близько 200 доповідей з актуальних питань кардіології, неврології, пульмонології, гастроентерології, педіатрії. Уперше в межах конгресу запрацювали нові секції «Герпесвірусна інфекція. Оптимізація стратегії і тактики лікування з точки зору клініцистів різних фахівців», науково-практична конференція «Від педіатрії до геріатрії. Актуальні питання нейропротекції», наркологічний сателіт «Проблеми алкоголізму в Україні», а також проводилися надзвичайно цікаві майстер-класи за участю провідних науковців професорів К.М. Амосової, Л.Г. Воронкова, Ю.М. Сіренко, Б.М. Маньківського.

За підсумками конгресу організаторами виданий спеціальний каталог, що вміщує інформацію про учасників конгресу «Ліки та життя» та виставки «Аптека-2007», тези доповідей провідних вітчизняних науковців. Це є пролонгованим способом співпраці й з учасниками, і з гостями престижного медичного заходу.

Наступний V Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес «Ліки та життя» та спеціалізовану виставку «Аптека-2008» організатори планують провести 5–8 лютого 2008 року в палаці мистецтв «Український дім».

З питань участі звертатися за телефоном: 461-90-20.



Вернуться к номеру