Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 7(211) 2007

Вернуться к номеру

«Глаксосміткляйн» (ГСК) — на підтримку ініціативи ВООЗ

Компанія «ГлаксоСмітКляйн» (ГСК) проводить соціальні програми для поліпшення діагностики і терапії астми за власною ініціативою, що узгоджується із політикою ВООЗ. Ще в 1989 році ВООЗ започаткувала програму «Глобальна ініціатива проти астми» (GINA), щоб привернути суспільну увагу до цієї проблеми. Відтоді щороку на початку травня відзначається Всесвітній день астми.

GINA на сучасному етапі є найбільш авторитетним у Європі посібником із ведення та лікування хворих на астму. Останні поправки, що були внесені у 2006 році, змінюють загальну стратегію лікування астми. Фундаментальна відмінність нової редакції полягає в тому, що вибір лікування астми коригується з досягненням контролю астми (раніше він виходив з рівня важкості захворювання). Сучасна мета лікування астми — «досягнення та підтримання контролю захворювання в тривалому періоді».

Регулярне застосування Серетиду — шлях до досягнення та підтримання контролю астми в пацієнтів. У подвійному сліпому рандомізованому дослідженні GOAL («Досягнення оптимального контролю астми»), у якому брали участь 3400 пацієнтів, було виявлено, що прийом Серетиду у 75 % випадках дозволяє досягти контролю астми згідно з критеріями GINA.

ГСК підтримує заходи, спрямовані на посилення контролю за цією недугою, покращання якості життя хворих. Наприклад, уже третій рік триває ще один соціальний проект «Оранж Кард», завдяки якому соціально незахищені верстви населення — діти до 18 років, люди старші 55 років, інваліди, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС — можуть купувати в деяких аптеках Серетид (найсучасніший препарат, який забезпечує контроль астми) зі знижкою до 30 % (компанія ГСК покриває різницю у вартості препарату).

З 2007 року компанія поширює географію проекту «Живи без астми» на всі великі міста України. У рамках цього проекту в 14 містах України пацієнти, які звернулись до аптеки, можуть отримати Астма Контроль Тест. Відповівши лише на 5 запитань, кожен пацієнт зможе дізнатися про свій рівень контролю захворювання. Якщо він є недостатнім, пацієнт має можливість отримати безкоштовну спірографію та консультацію спеціаліста з приводу поліпшення базової терапії астми. Цей проект спрямований на покращення діагностики бронхіальної астми та допомагає пацієнтам отримати інформацію щодо сучасних можливостей лікування астми — шляхом повного контролю захворювання.



Вернуться к номеру