Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Газета «Новости медицины и фармации» 5(311) 2010

Вернуться к номеру

Регіональний науково-практичний семінар з безперервної педіатричної освіти на Луганщині

Авторы: О.П. Волосовець, професор, С.П. Кривопустов, професор НМУ ім. О.О. Богомольця

Версия для печати


Резюме

20 лютого 2010 року у м. Луганськ на базі Луганського державного медичного університету відбувся регіональний науково-практичний семінар з безперервного професійного розвитку педіатрів та сімейних лікарів «Концепція Державної програми «Здорова дитина» на 2008–2017 рр. та сучасні проблеми педіатрії в регіоні».

Цей захід, організований Міністерством охорони здоров''я України, відбувся за участю Луганського державного медичного університету та Головного управління охорони здоров''я Луганської обласної державної адміністрації та зібрав понад 300 учасників — педіатрів, сімейних лікарів, лікарів різних педіатричних спеціальностей м. Луганська та Луганської області. Тема семінару — «Захворювання органів дихання у дітей: актуальні питання лікування та профілактики».

З привітанням від Луганського державного медичного університету виступив ректор — професор В.К. Івченко, який підкреслив значимість регіонального науково-практичного семінару як складової безперервної професійної освіти лікарів.

Із програмною доповіддю «Концепція Державної програми «Здорова дитина» на 2008–2017 рр.» виступив заступник директора Департаменту кадрової політики, освіти та науки МОЗ України, завідувач кафедри педіатрії № 2 Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця професор О.П. Волосовець. В його доповіді були висвітлені досягнення та проблеми щодо практичної реалізації у галузі концепції Державної програми «Здорова дитина» на 2008–2017 рр., проблеми захворювань органів дихання у дітей на сучасному етапі.

У рамках регіонального науково-практичного семінару були прочитані 7 лекцій та майстер-классів з актуальних питань лікування та профілактики захворювань органів дихання у дітей. Зокрема, були висвітлені питання діагностики, лікування та профілактики інфекцій верхніх відділів респіраторної системи, оптимізації антимікробного лікування (проф. С.П. Кривопустов, НМУ ім. О.О. Богомольця), сезонного та пандемічного грипу (проф. О.Є. Абатуров, ДГМА), пневмонії, постінфекційної астенії (проф. О.П. Волосовець, НМУ ім. О.О. Богомольця), антибіотикоасоційованої діареї (проф. Г.В. Бекетова, НМАПО ім. П.Л. Шупика) у дітей тощо. Особливу увагу лектори приділили запобіганню поліпрагмазії, питанням лікування дітей із зазначеною патологією на засадах доказової медицини.

В дискусії лектори відповіли на чисельні питання аудиторії. Після закінчення регіонального науково-практичного семінару лікарі отримали сертифікати з відповідною кількістю балів для урахування їх при атестації на присвоєння (підтвердження) лікарської кваліфікаційної категорії.



Вернуться к номеру